@KTzone » 日常 - 健康資訊 » 為左屋企人既將來,真係要好好照顧自己身體~

2014-1-24 18:31 Olivia020
為左屋企人既將來,真係要好好照顧自己身體~

講下我自己先喇..我自己都飲左酒好多年

其實就似煲煙既人,都知道系有害既,只系好難戒到o者~~。。

不過呢,最近我既仔同老婆都好誠心勸我...咪決定戒,

同埋人到中年,突然有d咩病都唔知,聽講話清下個肝毒會好d~

不過呢,起初我都好幾抗拒食西藥,

系怕唔知有咩副作用,~但系,俾fd介紹左隻芭菲海王

朋友話係幾有用既天然健康食品黎既,佢試左一個月已經有d改善,

咁我咪跟住試囉,食左一陣,好奇怪,

精神同記憶力都好左D...最勁係跟左我幾年既高血壓

最近一次body check醫生竟然話有改善,所以呢,人到中年健康好重要架

2014-1-24 18:41 kingson470
高血壓都搞到,我覺得有D誇張。。

2014-1-24 18:55 martinhau123
飲左咁多年..我都覺得樓主你應該戒下

2014-1-27 10:12 honeyxhoney2000
鐘意飲酒,不如飲十全大補酒仲好喇.~哈哈

2014-1-27 13:17 Qunnie_Fong3003
到左中年,我都覺得開始要識d野黎黎補補身體

2014-1-27 13:28 issy416
lz..你都真系要加油啊,當為左屋企人啦! 支持你!

2014-1-27 15:01 helen4884
呢隻野好唔好食架??

2014-1-27 15:40 oscar556556
到左40幾,我都經常有去check血壓,因為我真系有friend,就因為高血壓走左....勁傷心系真既。。

2014-1-27 15:51 teddyxbear03_3
其實有D中藥,系可以清到身體既...不過前提是,怕唔怕那種苦

2014-1-27 16:30 holis_hero333
依家我都每年做一次身體檢查..到番咁上下,系真既要喇~~

2014-1-27 18:35 ayumi_kwok
應該唔會食得太多出副作用掛? 希望呢D野無喇!

2014-1-28 11:34 denial_kwon777
其實聽講煲煙要用幾長時間黎戒既~

頁: [1]